#403 – Наш досвід – наш ворог чи помічник? Або пастка, яка нас тримає. Як мислити, щоб приймати ефективні рішення навіть коли втратив 1,5 млн доларів?

Був вчора на перегляді. Здаю в оренду велике приміщення. 700 метрів. Колишній ресторан. З нереально дорогим ремонтом. Та обладнанням для кухні. Нажаль стався ковід. Вірус вбиває не тільки людей, а і бізнеси.

Я здав його ще перед війною, за 4 місяці. Потім війна, звісно орендарі знову зʼїхали. Як тут не подумаєш про карму. І от вже пройшло майже два роки після початку вторгнення, і ми знову повертаємось до оренди.

На показах мені допомогає людина, яка будували цей ресторан. Я запитав, а скільки вони вклали в ремонт та обладнання. Відповідь мене шокувала. Тіп вклав в ремонт ресторана 1,5 млн баксів не в своє приміщення. Та прогорів. І як після цього взагалі знайти бажання щось робити?

Ви просто уявіть собі, який у нього тепер має бути страх? Страх робити нові проекти та інвестиції. Як мотивувати себе робити щось далі? І от я такий думаю, блін, ось люди роблять далі навіть після таких факапів. А чому у мене є іноді страх, почати щось робити. Навіть коли я майже нічим не ризикую. Тільки часом.

У мене прямо зараз, є страх перед рекламою. От злив я минулого літа 4000 гривень на Adwords і зупинився. І тепер ця деталька блочить мої наступні дії в цьому напрямку. Хоча я дуже хочу навчитись отримувати клієнтів не тільки з сарафану. Це новий челендж для мене.

І так в усьому. Ми не починаємо знову вчити мову, тому що пробували багато разів. Та кидали. Багато разів записувались у спортзал, оплачували цілий рік, а були там 5 раз. І депозит згорів. Пробували з кимось будувати стосунки, та розчаровувались. Пробували почати свою справу та потім повертались в найм. Та зробили висновок – бізнес не для мене.

І от ми тепер заручники свого негативного досвіду. Власник приміщення, до речі тепер заручник свого дорого ремонту. Він боїться, що нові орендарі будуть там щось змінювати, і потім теж зʼїдуть. А ремонт поламають. І от кожний з нас має такі негативні програми.

Що робити і як з цим боротись? Спочатку звісно треба усвідомити їх. Це сама складна задача. Бо ця програма, як вірус. Ти її не бачиш. А потім зрозуміти, що все в житті ми робимо для отримання досвіду. Тепер просто треба зробити по іншому.

Головна задача робити. По іншому вчити мову, по іншому ставити цілі по тренуванням, по іншому починати бізнес, щоб не вкладати таку велику суму на старті. Просто по іншому.

І саме головне, це весь досвід забарвлювати в позитивний відтінок. Тобто навіть, якщо все вийшло не так як очікували, треба це сприймати як урок. Наприклад, я дуже вдячний минулим стосункам за те, що тепер я розумію як не треба робити. І тому я дуже ціную зараз те, що я маю. Хоча це був дуже травматичний період для моєї психіки.

Але це можна зрозуміти тільки тоді, коли ти прожив сам цей досвід. Не прочитав у книжці, не подивися в кіно, не друг розповів. А сам пережив. На власній шкірі. Коли тим сам зіграв в цю гру.

І тоді, якщо у мене такі переконання. То моя мета – отримати більше досвіду. Більше клієнтів і проектів. Якщо немає стосунків, то я просто далі маю шукати нового партнера. Якщо немає якихось навичок, то я просто маю їх далі здобувати та тренувати. Тому я знову повертаюсь до реклами. Це наступний поінт який я маю подолати в цій грі.

До речі, на перегляд приїхав інвестор. Він англієць. І весь перегляд ми розмовляли на англійській. Всі хто був на перегляді говорили англійською мовою. Я аж спітнів, тому що впевнено себе почував. Я майже все розумів, що він говорить.

Тому основний висновок – все що зараз з нами відбувається. Це досвід який ми самі собі замовили. Все що було і є в нашому житті, це тренування. (Звісно є досвід, який може повністю зруйнувати людину. Це втрата здоровʼя, близьких людей. Я надіюсь ви це розумієте.) Я пишу про стосунки, бізнес та розвиток. І маю на увазі те, що цьому негативному досвіду ми і придаємо дуже велике значення. Сильно переоцінюємо ці страхи. Та збільшуємо їх.

Тому треба це усвідомити та продовжувати йти в наші страхи. Тільки так ми можемо їх подолати. А ріст для нашого мозку це завжди стрес та невизначеність. Тому над цим постійно треба працювати.

Такий шлях! Всім мир!

Корисні матеріали, сервіси та підписка

Телеграм канал – Інформаційна безпека мозку для ментального здоровʼя

Телеграм канал — Переконання та стратегії для росту, щастя, успіху

Тренажер для вивчення іноземних мов Words

Матеріали для продажників [ в розробці ]

Матеріали з маркетингу [ в розробці ]

>> Отримати відповідь на питання, яке вас цікавить

Розробка сайтів під ключ

Підписатися в Телеграмі [ там ділюсь короткими думками, музикою та анонсами статей ] , Ютуб [ тут різними корисними відосами ] та x.com

Було корисно та цікаво – підпишись, поділись та перешли друзям!