#419 – Ринок роботів з штучним інтелектом, це наступний великий мегатренд.

Недавня демонстрація стартапу Fig AI, який залучив 675 мільйонів доларів від OpenAI, Nvidia та Microsoft, свідчить, що ми стоїмо на порозі епохального прориву в робототехніці. У двохвилинному відео показано, як гуманоїдний робот прибирає посуд, веде природний діалог та відповідає на складні питання.

Хоча роботи, призначені для виконання конкретних задач, не є новинкою, робот від Fig AI відрізняється тим, що його “мозок” побудований на основі ChatGPT. Це дозволяє йому навчатися, спостерігаючи за навколишнім світом. Наприклад, без будь-якого попереднього програмування або навчання розпізнавати сміття, робот вчиться на прикладах, які спостерігає.

У демонстраційному ролику, коли чоловік каже, що він голодний, робот пропонує йому яблуко зі столу, обґрунтовуючи це тим, що це був єдиний їстівний об’єкт на столі.

Уявіть, що у вас є асистент, який може готувати каву, перевертати млинці та мити посуд. Незабаром такі помічники стануть повсякденністю, виконуючи роботу замість людей. Люди керуватимуть армією роботів, які вироблятимуть товари за частку від сьогоднішньої вартості.

Цей процес вже розпочався, і ринок роботів з ШІ очікується зросте в сотні, якщо не тисячі разів протягом наступних 10-20 років, ставши мегатрендом.

Як вже можна використовувати AI

Умовно кажучи, вже зараз треба починати використовувати ці технології. Розбиратись в них. Самий простий приклад – ChatGPT. Майже рік я не користувався ним на повну силу. Тільки іноді, для деяких задач з написання коду.

Зараз я користуюсь ним кожен день. Він перевіряє мені тексти, генерує картинки, пише заголовки, тексти. Вчора я написав першого бота для телеграму, тільки задаючи йому запитання та вказуючи на помилки, які виникали під час виконання програми. Він складає для мене речення англійською для слів, які я вивчаю, а потім створює для них картинки. І це все в чаті.

Такий шлях! Всім мир!

Корисні матеріали, сервіси та підписка

Телеграм канал – Інформаційна безпека мозку для ментального здоровʼя

Телеграм канал — Переконання та стратегії для росту, щастя, успіху

Тренажер для вивчення іноземних мов Words

Матеріали для продажників [ в розробці ]

Матеріали з маркетингу [ в розробці ]

>> Отримати відповідь на питання, яке вас цікавить

Розробка сайтів під ключ

Підписатися в Телеграмі [ там ділюсь короткими думками, музикою та анонсами статей ] , Ютуб [ тут різними корисними відосами ] та x.com

Було корисно та цікаво – підпишись, поділись та перешли друзям!