#422 – Чому нам важко бути щасливими, та легко страждати та стресувати?

Цікавий інсайт за минулий тиждень про гормони.

Виявляється, що у всіх гормонів в нашому організмі існує умовний поріг звикання. Добра аналогія з наркотиками. Щоб відчувати більш яскраві емоції щастя, радості, ентузіазму, організму потрібна більша доза дофаміну та серотоніну.Тому людині потрібно постійно підвищувати “градус”. Навіть для того, щоб відчувати себе на звичайному рівні.

Тому нам не цікаво дивитись один фільм два рази. Друга машина не так вставляє, як перша. Третій годинник вже на так піднімає настрій. Ви зрозуміли.

Єдиний гормон, до якого немає звикання, це кортизол — гормон стресу. Це тому, що ми не можемо виключити механізм постійного сканування навколишнього середовища на наявність загроз. Як відомо, кортизол є гормоном, який феноменально знижує наш імунітет.

Простий приклад: коли людина споживає щось, а організм вважає, що це може його вбити, у людини набрякає горло. Ангіоневротичний набряк, або набряк Квінке — це раптова реакція організму на певний подразник, найчастіше алергічного характеру. У більшості випадків вона супроводжується сильним набряком обличчя, шиї, слизової оболонки рота та горла, а також верхньої частини тулуба. Можливе поширення набряку на внутрішні органи.

Отже, коли людина задихається і швидка допомога приїжджає її рятувати, їй вводять дозу кортизолу, яка перевищує норму в 100 разів. Після уколу в організмі відключається імунна відповідь.

Зрозуміло, чому нам може бути важко відчувати щастя, веселощі та здоров’я. На фізіологічному рівні це значно складніше, ніж може здатися на перший погляд. З іншого боку, переживати стрес та відчувати страх є значно простішими процесами. Навіть невелика доза кортизолу може викликати стрес і активувати страх, що змушує наше тіло реагувати. В результаті можуть виникати спазми, біль, а також витрачається значна кількість енергії на боротьбу зі стресом.

Такий шлях! Всім мир!

Корисні матеріали, сервіси та підписка

Телеграм канал – Інформаційна безпека мозку для ментального здоровʼя

Телеграм канал — Переконання та стратегії для росту, щастя, успіху

Тренажер для вивчення іноземних мов Words

Матеріали для продажників [ в розробці ]

Матеріали з маркетингу [ в розробці ]

>> Отримати відповідь на питання, яке вас цікавить

Розробка сайтів під ключ

Підписатися в Телеграмі [ там ділюсь короткими думками, музикою та анонсами статей ] , Ютуб [ тут різними корисними відосами ] та x.com

Було корисно та цікаво – підпишись, поділись та перешли друзям!