#465 – Допінг для мозку та успіху: Чому успішні люди в Кремнієвій Долині вживають наркотики? Ні, це не те про що ти подумав.

Колись я прочитав інтервʼю веб дизайнера Павла Грозіана. Воно досі висить на Доу.

Мене там вразив такий момент.

— Чи були у тебе якісь стереотипи, які зруйнувалися після переїзду? Чи ти був добре поінформований про те, як тут все влаштовано, і переїжджав усвідомлено?

У мене не було якихось упереджень, не було особливих сюрпризів. Тут дуже комфортний високий рівень життя. Мабуть, мене здивувало те, що багато, ледь не ⅓ усіх людей вживають наркотики. Я не припускав, що це настільки поширено і вважається звичайною справою. Мова не про рекреаційну повністю легалізовану з 2018 року марихуану. Це гриби, «моллі», аддерал, модафініл тощо.

Я думаю, причина в тому, що наші мізки все-таки не розраховані на те, щоб так багато працювати. Потрібно себе стимулювати, інакше дуже складно працювати на найвищому рівні в оточенні піраній, готових тебе зжерти. Тобто люди використовують допінг не для кайфу, а щоб бути більш продуктивними. Тут усі вже працюють в класних компаніях, тому звична мотивація якимись досягненнями не діє, потрібні якісь інші стимули. Що ще залишається, гроші? В загальному, жреш таблетки і вперед — до бабла!

Давайте ще раз. Тут не йдеться про те, що я не можу заставити себе вивчити мову. Або навчитись програмувати, або навчитись робити сайта, налаштовувати рекламу. Це проблема 95 процентів населення. Заставити себе щось робити. Тут люди херачать гриби, щоб їбашити. Херачити більше і більше. Це просто лють. Як звичайна людина може змагатись з такими людьми? Ніяк. Без шансів.

Тоді я до речі, перший раз почув про гриби. Пройшло 6 років. Моя колекція.

Такий от мамкін біохакер. Поки не можу чітко сказати, наскільки ефективніше працює мозок. Тестую.

П.С. До речі, ці іграшки доволі дорогі. Одна баночка з грибами Їжовика гребінчатого (Lion’s Mane) коштує 1300 грн. На фотографії близько 5000 грн. Не дешеве задоволення. Так от, я собі записав потім таку думку: якщо я купляю такі дорогі БАДи, купляю підписку на ChatGPT (20 баксів на місяць), то дуже дорого зливати час на якусь херню, тіпа новин, перегляду спорту та іншого марно витраченого часу.

Такий шлях! Всім мир!

Корисні матеріали, сервіси та підписка

Телеграм канал – Інформаційна безпека мозку для ментального здоровʼя

Телеграм канал — Переконання та стратегії для росту, щастя, успіху

Тренажер для вивчення іноземних мов Words

Матеріали для продажників [ в розробці ]

Матеріали з маркетингу [ в розробці ]

>> Отримати відповідь на питання, яке вас цікавить

Розробка сайтів під ключ

Підписатися в Телеграмі [ там ділюсь короткими думками, музикою та анонсами статей ] , Ютуб [ тут різними корисними відосами ] та x.com

Було корисно та цікаво – підпишись, поділись та перешли друзям!